петък, 5 февруари 2016 г.

КУЛАТА ОТ ПИЗА, ЕСЕ, ХЕМИДНЕВНИКЪТ
на
инж. Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ
Варна-Град
05.02.2016./Midnoon
© 2015 – Hemy VАRNАLIUS I CORMORN
КУЛА
essay
КАЗВАТ, КОГАТО ФАШИЗМА ПИПВА ВЛАСТТА В КРАЛСТВО ИТАЛИЯ, ЗА ДА НЕ Я ИЗТЪРВЕ ДО КРАЯТ НА ВОЙНАТА; А ТОВА ОЗНАЧАВА ПОРЪЧКИ ЗА ВСЯКАКВИ ПРЕДПРИЕМАЧИ; ОПОЗИЦИЯТА МИНАВА В НЕЛЕГАЛНОСТ, И ПРИВИДНО МИРЯСВА.
ЕДНА ЧАСТ ОТ НЕЯ БИВА ИНТЕРНИРАНА ПО ОСТРОВИТЕ. СЛЕД ПРОМИВАНЕ НА СТОМАХА С ОЧИСТИТЕЛНО МАСЛО. ДРУГАТА ЧАСТ СЕ ЕМВА В ПЛАНИНИТЕ. ТАМ ПАРТИЗАНСТВАТ ХОРА НА МОСКВА. И, ТЪЙ КАТО ОПОЗИЦИЯТА НЕ ПРЕСТАВА ДА СЪЩЕСТВУВА; ОСОБЕНО НА ВИП-РАВНИЩЕ; ТЯ УСПЯВА ДА НАШЕПВА - КАКВО ЛИ НЕ – НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КОМПЕТЕНТНИЯТ ДУЧЕ.
МЕГАЛОМАНИИТЕ НА ВСЕКИ ТОТАЛИТАРИЗЪМ СА БЕЗБРОЙНИ. И, НИКАК СЛУЧАЙНИ. ВИНАГИ СВЪРЗАНИ С ТРАНСФЕР НА ОГРОМНИ ПАРИ. В ИНТЕРЕС НА ТОП-ПЕРСОНИ ОТ ЕДИНСТВЕНАТА ВЛАСТВАЩА ПАРТИЯ. (В КРАЙНА СМЕТКА РЕГИСТРИНА ПО КАНОНА ЗА ЕДНОЛИЧНИ ФИРМИ.)
БЕНИТО МУСОЛИНИ – ДУЧЕ, ОБАЧЕ, ДОБРЕ СИ ЗНАЕ РАБОТАТА.
СЪБИРА НАЙ-ИЗТЪКНАТИТЕ СТРОИТЕЛНИ СПЕЦИАЛИСТИ НА КРАЛСТВОТО.
И, ПОСТАВЯ ОПЕРАТИВНА ЗАДАЧА.
ДА БЪДЕ ИЗПРАВЕНА ПАДАЩАТА КУЛА В ПИЗА.
НАРОДНА ПАРА ИМА.
КАКВО СА ТУК НЯКАКВИ СИ ПЕТНАДЕСЕТИНА ХИЛЯДИ ТОНА КАМЪНАК?
ДА ЗАПОЧВАТ.
И СЕ ВТУРВА, ДА ДОКЛАДВА КРАЛЮ.
НЕ Е ИЗВЕСТНО КАТО-КАК Е РЕАГИРАЛ ВИКТОР-ЕМАНУИЛ ВТОРИ, ТЪСТ НА ЦАР БОРИС ТРЕТИ ОБЕДИНИТЕЛ . МОЖЕМ ЕДИНСТВЕНО ДА ГАДАЕМ. КРАЛЕТЕ СЕ ОТЛИЧАВАТ, С ИЗИСКАНО ЧУВСТВО ЗА СВОЕОБРАЗЕН СМЪРТОНОСЕН ХУМОР.
ДАЛИ Е СТАНАЛА РАБОТАТА!?!
СКОРО НЕ СЪМ ХОДИЛ В ПИЗА.
ГЛЕДАЙКИ НАВАЛИЦАТА ПО ГРАНИЦИТЕ НА МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНАЯ И ВОЛШЕБНАЯ; ЗА КОЯТО НАСТОЯЩИТЕ ЕО-БАБАНКОВЦИ НИ УБЕЖДАВАТ, ЧЕ И МУХА НЯМА ДА НАКАЦА, ДОКАТО ПЕНСИОНЕРИ С НАУЧНИ ТРУДОВЕ И РОДОСЛОВНИ ПАТРИОТИЧЕСКИ ЗАСЛУГИ, РОВЯТ В КОФИТЕ ЗА СМЕТ; НЕ ПРЕСТАВАМ ДА СИ МИСЛЯ, ЗА ОГРОМНИТЕ ТРАНСПОЛИТИЧЕСКИ ГРЕШКИ КОИТО, В ИНТЕРЕС НА КРИМИНАЛИЗИРАНА ПОЛИТИЧЕСКА БАНДА, СИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА НАТРИСАТ НА ВСИЧКИ НАС. КОИТО ГРЕШКИ ДА ИЗПЛАЩАМЕ, ДОКАТО ОКОНЧАТЕЛНО БЪДЕМ РАЗОРЕНИ.
ТЪЙ АМИ.
СЛЕД КАТО НИКОЙ НИКОГА ЗА НИЩО НЕ Е ПИТАЛ ТОЗ' БОЛГАРСКИ НАРОДЕЦ; ОСВЕН МОЖЕБИ ПО ВРЕМЕТО НА КЪСНИЯ ОТОМАН; НИЩО ДРУГО НЕ ОСТАВА ОСВЕН ДА СЕ ДАДЕМ НА ПЪРВИЯТ ПРЕСКОЧИЛ ГРАНИЧНАТА БРАЗДА ЦРУ-МОЛЛА.
ЗАЩОТО ВИДИ СЕ ИМЕННО ТЕ, ОГЛАВЯВАТ ПРЕКАЛЕНО ОПРОЗРАЧЕНАТАТА ЕВРОПЕЙСКА ОБЩНОСТ.
НЕ СЕ ПИТАМ КАК Е В НАТО. ТОВА Е ВОЕННА ТАЙНА.
Е, НЕ ТВЪРДЯ, ЧЕ ОТ ВСЯКА КУЛА БИ МОГЛО ДА СЕ СПОЛУЧИ МИНАРЕ.
НО - ВСЕ ПАК . . .
END / I9.09.20I5./Revised 05.02.29016.

Няма коментари:

Публикуване на коментар