събота, 28 февруари 2015 г.

ЗА ЛЕВСКИЯ - ЧАСТНО


(c) 2000-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY
ЗА ЛЕВСКИЯ - ЧАСТНО
от
Богомил Костов АВРАМОВ РУСЕВ-ХЕМИ

ТЕЗИ ДНИ СТАНА ЯСНО, КАКВО, ЧЕ НЯКАКВО ПОПЧЕ - КОЕТО ДОРИ НЕ Е КЮРЕ, СИ Е ПОЗВОЛИЛО ДА НАПИШЕ КНИГА. СРЕЩУ ИКОНАТА НА СЪВРЕМЕННАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНОСТ - ДЯКОНА ВАСИЛИЯ ЛЕВСКИЯ. БОГ ДА ГО ПРОСТИ!?! КАК СЕ ВИДИ, ПОПЧЕТО СИ Е ПОЗВОЛИЛО ДА РАЗОБЛИЧИ ЕДИНСТВЕНИЯТ НАШ НАСТОЯЩ ПОЛИТИЧЕСКИ СВЕТЕЦ. ОКАЗАЛ СЕ ЗНАМЕ И ВЕРУЮ НА КОЙ ЛИ НЕ – ЗА КАКВО ЛИ НЕ. НЕ БИЛ ДОСТОЕН ДЯКОНА НИ ЛЕВСКИЯ, ЗА КАНОНИЗИРАНЕ В СВЕТИЯ!?! ПО-МАЛКО ИЛИ ПОВЕЧЕ ЛАИЦИЗЪМ - КАКВО ЗНАЧЕНИЕ.
В ОПАЗЕНИЯТ, ПОРАДИ НАЛИЧИЕ НА МОДЕРНА ЗА ВРЕМЕТО СИ ТУРСКА АДМИНИСТРАЦИЯ, ЛИЧЕН БЕЛЕЖНИК НА РЕВОЛЮЦИОНЕРА, НА МЕСТА СЕ СРЕЩА ЕДНА ДОСТА СТРАННА ДУМА: "СИНГЕР". РАЗЧЕТЕНА ОТ ПИШМАН-ДОБРОСЪВЕСТНИ РЕДАКТОР-ТЪЛКУВАТЕЛИ, ТЯ С ЛЕКА РЪКА Е ПРЕВЪРНАТА В "СЮНГЕР". САМО ЧЕ, РАБОТАТА МАЙ Е ДРУГА. НАЙ-ДОБРИЯТ РЕВОЛВЕР ПО ОНОВА ВРЕМЕ, Е БИЛ ИМЕННО МАРКА "СИНГЕР", АМЕРИКАНСКО ПРОИЗВОДСТВО. АМЕРИКАНСКИ СА И ЧАСТ ОТ ПУШКИТЕ, И БАЙОНЕТИТЕ НА ВЪОРЪЖЕНИЕ В ИМПЕРСКАТА РУСКА ВОЙСКА. ЗАКУПЕНИ НА ЕВТИНИЯ ПОДИР ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В АМЕРИКА. ТОВА ДАВА ПРАВО ДА СИ МИСЛИМ, ЗА НАЛИЧИЕ НА БЕЗБРОЙ НЕДОИЗЯСНЕНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА, ОКОЛО МИСИЯТА, ПРЕДАТЕЛСТВОТО И ЗАЛАВЯНЕТО НА ДЯКОНА ЛЕВСКИЯ. ДА НЕ ГАДАЕМ БРОЯТ НА ШПИОНИТЕ А-ЛА-ИНТЕРПОЛ, ПУСНАТИ ПО НЕГОВИТЕ ДИРИ. С НЕГОВА АКТУАЛНА ДАГЕРОТИПИЯ В РЪЦЕ.
ЕДИНСТВЕН ИСТИНСКИ АПОСТОЛ НА БЪЛГАРИЯ, ПОДИР СВЕТИ ИВАН РИЛСКИЙ И ПРЕДИ ДРУГАРЯТ НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ. ЧИСТА ДУША С ОКЪРВАВЕНИ РЪЦЕ В ИМЕТО НА НАРОД, ФУКНАЛ ОВРЕМЕ ДА СИ ГО ЕКЗЕКУТИРА, ЧЕ ДАНО ИЙХАЛЕТО КЮТА В РАХАТЛЪК. И НАИСТИНА. ДОСТА ПО-РАНО ПРЕДИ ОКОНЧАТЕЛНО ПОМАХВАНЕ С КЪРМЪЗЪ ПИЩИМАЛ ОТ ИСТАНБУЛ, ТОВА СЕ СЛУЧВА. КОЕТО ВИНАГИ НИ НАВЕЖДА НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЪЖНА МИСЪЛ. КАКВО, ЧЕ ВИНАГИ, ВИНАГИ, ВИНАГИ, ЩОМ ЗАМИРИШЕ НА ПРЕДСТОЯЩА ДОСТОЙНА НАЦИОНАЛНА СВОБОДА, ЗАПОЧВА ДА ВОНИ НА БЕЗОБРАЗЕН БАЛКАНДЖИ-ЧОРБАДЖИЛЪК. СПЕЦИФИЧНО ПОДДЪРЖАН ЧРЕЗ ПЕТСТОТИНГОДИШНО РОБСТВО. РОБСТВО, ОТЪРВАЛО НЯКОМУ – ЗА ДА БЪДЕ ТАКА ПРОДЪЛЖИТЕЛНО. КОМУ!?! НЕСЪМНЕНО НА ВЕЛИКИТЕ СИЛИ. ЧОРБАДЖИЛЪК, ЗАЧЕНАТ И ОТСТОЯН, В ИМЕТО НА ЛИЧНИЯТ ПРИМИТИВИСТИЧЕН ИНТЕРЕСЧИЛЪК. ДА СИ ПРЕДСТАВЯМЕ ЛИ, ВО-ИСТИНА, ЩО Е БИЛО НЕПОСРЕДСТВЕНО ПОДИР ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНАЯ ОТ АГАРЯНА? НЕ МОЖЕ, ДА НЕ НИ ПОБИЯТ СЪВСЕМ ГНУСЛИВИ ТРЪПКИ. БИЛО Е БЕЗКРАЙНО РАЗЮЗДАН И БЛУДСТВЕН ПОСТ-ЧОРБАДЖИЛЪК. ПРЕБЪДНАЛ ДО НАШИ ДНИ. ОТСТОЯВАН И УКРЕПВАН ЕДИНСТВЕНО, ЧРЕЗ БЕЗМИЛОСТНА СМЪРТ НА ДОСТОЙНИТЕ СИНОВЕ НА ТАЗИ ВЕЧНО УГНЕТЕНА БАЛКАНСКА СТРАНА.
КОНЦЕНТРИРАН ПОНАСТОЯЩЕМ, В ПРЕКАЛЕНО МНОГОМЕСТЕН ПАРЛАМЕНТ. СТАНАЛ ЗА СВЕТОВЕН СМЯХ. (БЕЗ ДА СЯ УСЯТИ!?!) ВСЕ ПО-РЯДКО ИМЕНУВАН "НАРОДНО СЪБРАНИЕ". ЩОТО, С НАРОДО СИ ДЪРЖИ ВРЪЗКА ЕДИНСТВЕНО, ПО ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ. ПРИ ТОВА, НЕ ТАКА ЧЕСТО. ПАРЛАМЕНТ, КОЙТО ВСЕ ПО-РЯДКО СИ СЕ СЕЩА ЗА ЗАЩИТИМИТЕ ДАДЕНОСТИ НА НАЦИЯТА. ЧЕ - ВМЕСТО ДА ВИЛНЕЕ НАД ТАЗИ НАЦИЯ - ДА СИ Я СЕЙФА. ПОНЕ ОТ ВРЕМЕ-НАВРЕМЕ. АМАЛГАМИРАТ ЛИ НИ ПО ЕВРОПА, ДРАГИ МИНАЛИ, НАСТОЯЩИ И БЪДЕЩИ ДЕПУТАТИ, КОЙ ЩЕ ДА ВИ ИЗБЕРЕ ОТНОВО И ОТНОВО!?! НА ЕКСПЕРТНО РАВНИЩЕ, ДОРОГИЕ ДРУЗЬЯ, СТЕ АБСОЛЮТНО ДОКАЗУЕМА НУЛА. НАСТОЯЩИТЕ СМУТОВЕ ВИ ГО НАПОМНЯТ. НЕ ЗНАЯ ДОКОЛКО СТЕ СЕ УСЕТИЛИ, НО ГЛОБАЛНОТО ЗАТРИВАНЕ НА ДЪРЖАВИ ВЪРВИ ВСЕ ПОВЕЧЕ ГЕНЕТИЧЕСКИ, ОТКОЛКОТО ПОЛИТИЧЕСКИ. ЩОТО, ВСЯКАКВИТЕ УЙДУРДИСАНИ ПОЛИТИКИ; КОИТО НЕ СА НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ВРЕМЕННО ГЪВКАВО РЕШЕНИЕ НА МАС-ЖИТЕЙСКИ ПРОБЛЕМИ; В КРАЯТ НА КРАИЩАТА МИРЯСВАТ. СТАНЕ ЛИ ДУМА ЗА ХЛЕБ НАШ НАСЪЩНИЙ. ПРИ ТОВА, ЗА СЕГА, ПОВЕЧЕ ПОД НАДЗОРА НА ЕВРОПА. В БЪДЕЩЕ, НАЙ-ВЕЧЕ НА НЯКАКВО ПОДОБИЕ НА АПАРАТА НА ООН. ТРАНСНАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКО-МЕНЕЖЕРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ, НАТЪПКАНА ДО КОЗИРКИТЕ С НАСТОЯЩИ КИБЕР-РОБОВЛАДЕЛЦИ. ИЗТЪРПЯЛА ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИН ВЕК БАЛАНСИРАН КОМУНИСТИЧЕСКИ ДИКТАТ НАД ПОЛОВИН ЕВРОПА. ТЪРПЕЛИВО ИЗЧАКАЛА САМ ДА РУХНЕ ПО ПРОГРАМА. ДОКАТО СЕ ПРАВИ, ЧЕ ГО ПОДКОПАВА ГЛОБАЛИСТИЧЕСКИ. ЗА ДА ГО ОБЯЗДИ ОКОНЧАТЕЛНО. КОНВЕРТИРАЛА ГО В ПЪРВА ПРОБА ИКОНОМИЧЕСКИ ФАШИЗЪМ. НЕПРЕСТАВАЩА ДА ОМАЙВА НАРОДИТЕ, ПОСРЕДСТВОМ КУПИЩА МЕЖДУНАРОДНИ ДОКУМЕНТИ. ПОНАСТОЯЩЕМ БЪЛВАНИ, И ОТ БЕЗБРОЙНИТЕ АГЕНЦИИ НА ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА.
ТА, НЕ ОБИТАВАМЕ ЛИ ПОНАСТОЯЩЕМ, ЕДНА ЗЛЕ ПРОВЕТРЕНА ВСЕНАЦИОНАЛНАЯ КОЧИНА?
ТА, НЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ЛИ ДА ДИШАМЕ, ЗАМЪРСЕНИЯТ ВЪЗДУХ ОТ ИЗГОРЕЛИТЕ ГАЗОВЕ НА ГРОХНАЛИТЕ КОЛИ НА ЕВРОПА И СВЕТА?
ТА, НЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ЛИ ДА ПИЕМ, ЗАМЪРСЕНА ПИТЕЙНА ВОДА ИЗВЪН ВСЯКАКВИ НОРМАТИВИ ЗА ПОНОСИМОСТ, БЕЗ ДА ПРЕСТАНЕМ ДА ДРЪНКАМЕ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ЕКОЛОГИЯ?
ТА, НЕ СА ЛИ ЗА ПОДИГРАВКА, НА ЧУЖДЕНЦИ, МАЛЦИНСТВА И ПЪРВОЛАЦИ НАШИТЕ ПОЧТЕНО ПЕНСИОНИРАНИ СТАРИЦИ И СТАРЦИ?
ТА, НЕ СА ЛИ ЗА ПОДИГРАВКА МЛАДИТЕ, ГДЕ ВИДЯТ НАДНИК ОТ ДЪЖД НА ВЯТЪР!?!
ТА, НЕ Е ЛИ ЗА МЕЗЕ ЦЯЛ ЕДИН НАРОД, ВПРЕГНАТ ДА ИЗПЛАЩА ЧАСТНИ КАПИТАЛОВЛОЖЕНИЯ ЗА "ЗЕЛЕНА" ЕНЕРГИЯ, КОЯТО В КРАЯТ НА КРАИЩАТА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ДОКАЗАНО КЪРВАВА?
КАК ТАКА, НИКОЙ НЕ ПОПРЕГЛЕДА ЕДВА ЛИ НЕ СЪВЪРШЕННОТО КОНСТИТУЦИОННО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО ОТ ГОДИНИТЕ НА ОБЕДИНЕНО ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ?
КАК ТАКА, ИЗВЕДНЪЖ БЕ ЗАХЛЮПЕНО ПОД КАЛПАК ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВИВИДНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО НА ЕПОХАТА "ЖИВКОВ"!?!
ВЪРНАТИ ЛИ СА ОКОНЧАТЕЛНО ПРЕЦИЗНО, НЕЗАКОННО ЕКСПРО-ПРИИРАНИТЕ ИМОТИ НА НЯКОГАШНИТЕ ДРЕБНИ СОБСТВЕНИЦИ, ПРИБЪРЗАНО ОБЯВЕНИ ЗА „КАПИТАЛИСТИ“?
ЗАЩО ТОВА Е СТОРЕНО ЕДИНСТВЕНО, ЗА ШЕПА БИВШИ КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАРИ, КОИТО НЕ ПРЕСТАВАХА ДА СЕ БИЯТ В ГЪРДИ – ДОКАТО НИ ЛАШКАХА ПО ТРУДОВИ БРИГАДИ?
КАК ТАКА, ДЕЛА НА ПОГУБЕНИ ОТ БЕЗСЪВЕСТНИ ВОДАЧИ НА МПС, МЛАДИ И СТАРИ, ПО ПЪТИЩАТА НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ БИВАТ НА ДВЕ - НА ТРИ ПРЕТУПВАНИ, ЧЕ УНИЩОЖИТЕЛЯТ ДАНО НЕ БЪДЕ ОЩЕТЕН!?!
КОЕ ДАВА ПРАВО, ДА БЪДАТ ПРЕДЛАГАНИ НА ПАЗАРА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НИСКОКАЧЕСТВЕНИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ, НАРАВНО С ВМИРИСАНИТЕ НА КРЕМАТОРИУМ ВТОРА РЪКА ДРЕХИ!?!
КАК СЕ СЛУЧИ ТАКА, ЧЕ ОБЩОЕВРОПЕЙСКИЯТ ПРОБЛЕМ ОТ СРЕДАТА НА ДЕВЕТНАДЕСЕТИ ВЕК, ПОВОД ЗА ОТВАРЯНЕ НА ОСВОБОДИТЕЛНАТА НИ ВОЙНА; ТЪРГОВИЯТА С ДРОГА И БЕЛИ РОБИНИ; СЕ ПРЕВЪРНА В ЕДИНСТВЕНА ИНТЕНЗИВНО РАЗВИВАЩА СЕ НАЦИОНАЛНА ИНДУСТРИЯ!?!
ЗА ВСИЧКО ТОВА, А БЕЗСПОРНО И ЗА МНОГО ДРУГО, НАСТОЯЩИТЕ НАШИ ПАРЛАМЕНТАРИСТИ СЛЕДВА ДА ОТГОВАРЯТ. ДОЙДЕ ЛИ МУ ВРЕМЕТО. НЕ ПРЕД НАШЕГО БЕЗПОМОЩНОГО БРАТА. НО, ПРЕД БЪДЕЩАТА СЪВЕСТ НА БЪДЕЩАТА КОМПАКТНА НАЦИЯ, НАРИЧАНА ОБЕДИНЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД.
ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ПИСАНИЯТА, НА ПРОПИСАЛОТО ПОПЧЕ, ТО ДУМИТЕ СА БЕДНИ, ЗА ДА БЪДЕ КАЗАНО НЕОБХОДИМОТО. ЩОТО, СТАВА ДУМА ЗА ПАРЦИАЛНА ДУХОВНА СЪВЕСТ. ЧИЯТО ВМИРИСАНА КАЙМА, ПОНЯКОГА СИ ПОЗВОЛЯВА, ДА СЕ ГЪРЧИ ИМЕННО ТАМ - ПОД ОБРАЗА НА ИИСУСА.
The End-03.04.2000-03.04.2013./Revised – 28.02.2015.Няма коментари:

Публикуване на коментар