сряда, 17 септември 2014 г.

ЗА ЛЕВСКИЯ

21.02 17:53 - ЗА ЛЕВСКИЯ - НЕ ПО БЮРОКРАТСКИ, есе, Хеми ВАРНАЛИУС
автор: godlieb категория: История   
прочетен: 284 коментари: 0 гласове: 
1

последна промяна: 07.03 06:31

 

G
 (c) 2000 - Bogomil Kosstoff AVRAMOV ROUSSEFF-HEMY
ЗА ДЯКОНА ЛЕВСКИЯ - НЕ ПО БЮРОКРАТИЧЕСКИ
ОТ
БОГОМИЛ КОСТОВ АВРАМОВ РУСЕВ - ХЕМИ

В БЕЛЕЖНИКА НА ДЯКОНА ЛЕВСКИЯ СЪЩЕСТВУВА ЕДНА ОСОБЕНА ДУМА - "СИНГЕР". ЛОВКО ПОДМЕИНЕНА ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ПАРТАЙГЕНОЗЕ ПСЕВДОИСТОРИ-ЗЪМ СЪС "СЮНГЕР". ТОВА ДАВА ПРАВО ДА СИ МИСЛИМ, ЗА БЕЗБРОЙ НЕДОИЗЯСНЕНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА, ОКОЛО НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ПРЕДАТЕЛСТВА. ОТ ЛЕВСКИЯ - ТА ДО БОГА. В КОИТО ТРАДИЦИОННО СА ЗАМЕСЕНИ, ОСВЕН МЕСТНИЯТ КАРА-ЧОРБАДЖИЛЪК - КИРТА НА ОСМАНЛЪКА, ОСВЕН ЕВРОПЕЙСКИЯТ КОНЦЕРТ, НО И СПЕЦИАЛНО НАЕТ ОТ ПАДИШАХА ПРЕДПЛАТЕН - ВСЕ ОЩЕ АНОНИМЕН - "ШЕРЛОК ХОЛМС".
НАСТОЯЩОТО ТРАДИЦИОННО ЧЕСТВАНЕ - РЕЗУЛТАТ ОТ ДАЛНОВИДНАТА НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА ПОЛИТИКА НА КНЯЗ ФЕРДИНАНД КОБУРГОТСКИ, НАСОЧЕНА КЪМ ДОСТОВЕРНО ГЕРОИЗИРАНЕ НА ПОЛУЗАБРАВЕНИ КОМИТИ, А ПОДИР ТОВА НА ТЯХНОТО ОДЪРЖАВЯВАНЕ ЗА ЦЕЛИТЕ НА ДИНАСТИЯТА НАПОМНЯ, ЗА ОНЗИ ЗЛОКОБЕН ДЕН, КОГАТО ПОРАДИ СТЕЧЕНИЕ НА ОБСТОЯТЕЛСТВА - "БОГ НА ПОМОЩ"; АПОСТОЛЪТ - ЕДИНСТВЕНИЯТ ДОСТОВЕРЕН СВЕТЕЦ НА МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНАЯ ПОДИР СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ ЧУДОТВОРЕЦ; БИВА НАБЪРЗО ЕКЗЕКУТИРАН. ДОРИ БЕЗ ПОМАХВАНЕ ОТ ЦАРИГРАД, КЪДЕТО БЪЛГАРСКОТО ЛОБИ, ПИЕ ТУТУН БРАЗИЛИЕРО ОТ ЕДИН ЧИБУК СЪС СУЛТАНА. (НАШИ ПРЕДЦИ СА КАЧВАНИ ДОР' ТРИ ПЪТИ НА ЧЕРНИЦАТА ПРЕД КОНАКА ВЪВ ВАРНА-ГРАД, И СНЕМАНИ ПОДИР ДЕПЕША ОТ ЦАРИГРАД, ЧЕ ДАНО НАХЛУЯТ РУСКИТЕ ВОЙСКИ. КРИМСКАТА ВОЙНА НЕОТДАВНА Е ОТМИНАЛА. НО, Е ОСТАВИЛА ТЕЛЕГРАФНИТЕ СИ ЛИНИИ - ОТ БАЛАКЛАВА ДО ЦАРИГРАД.. ЗАЕДНО С ВЪВЕЖДАЩО ПОНЯТИЕ ЗА МОДЕРНА ЗАКОННОСТ.)
ЗА УМИРАЮЩИ КИЛЪРИ КАТО ЛЕВСКИЯ ОБАЧЕ, ОСТАВА В СИЛА ЕДИНСТВЕНО ПОМАХВАНЕТО С КЪРМЪЗЪ-БАЙРАК, ОТ СТРАНА НА НЕНАСИТНИЯ БЪЛГАРСКИ ГЬОНСУРАТЛЪК. ЧЕ СВОБОДАТА СЕ ЗАДАВА ИЗЗАД ДУНАВА, А ОТ МЪЖЕ СКРОЕНИ АПОСТОЛИЧЕСКИ, ТЪРГОВИЙКАТА НА ЧЕРНО НАЙ-ПОСТРАДВА. ТАКА ЧЕ ВИНАГИ, КОГАТО ЧЕСТВАМЕ "АПОСТОЛЪТ НА СВОБОДАТА", СЛЕДВА ДА СИ ИМАМЕ НА УМ - РОЛЯТА НА НАЦИОНАЛНИЯТ ЧОРБАДЖИЛЪК. ДНЕС ИМЕНУВАН СЪВСЕМ ИНАЧЕ - АМА РЕЗУЛТАТ - СЪВСЕМ СЪЩИ. В ПОСОКА ОКРАСТАВЯВАНЕ НА НАЦИЯТА ВСЕ ОЩЕ НАРИЧАНА БОЛГАРСКАЯ. СПЕЦИФИЧНО ОТГЛЕДАН ЗА ПЕТСТТОТИН ГОДИНИ ПАТРИЦИАНСКО РОБСТВО, БУЛГАРИСТАН-ЧОРБАДЖИСТАН СИ ЖИВЕЕ, БЛУДСТВА И МЕНТЕ-ПОЕВРОПЕЙЧЕН ПРЕБЪДВА ИМЕННО, ЧРЕЗ УЙДУРМА САМОЗАТРИВАНЕ. ВСЕ ПО-МОДЕРНО. ОЩЕ ПО-СЪВРЕМЕННО. ТОТАЛНО ЗАТРИВАНЕ НА ДОСТОЙНИТЕ ЧАДА НА МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНАЯ. ЧОРБАДЖИЛЪК СЪСРЕДОТОЧЕН В КОМИЧЕН ПАРЛАМЕНТ - ОГРОМЕН И НЕПОСИЛЕН ЗА НАЦИЯ БРОЯЩА СЕ НА ПРЪСТИ -  ПОД НЕСЪМНЕНА ЕВРОПЕЙСКА ОКУПАЦИЯ. КОЙТО ДОРИ НЕ ПОМИСЛЮВА ДА СИ СЕ НАРИЧА "НАРОДНО СЪБРАНИЕ". ПОДДЪРЖАЙКИ С НАРОДО СИ ВРЪЗКА ЕДИНСТВЕНО - ЧРЕЗ ПРЕСЛАДКИ ПРЕДИБОРНИ ОБЕЩАНИЯ. КОИТО НИКОГА НЕ СЕ ПОСТАРАВА ДА ИЗПЪЛНИ. ПАРЛАМЕНТ, КОЙТО РЯДКО СЕ СЕЩА ЗА ДАДЕНОСТИТЕ НА НАЦИЯТА. ПОЗВОЛЯВАЙКИ СИ ДА ВИЛНЕЕ ПО ГЪРБИНАТА НИ НАРОДНОСТНА, С ПОДОЗРИТЕЛНО МОДЕРНИ УПРАВЛЕНСКИ СРЕДСТВА. ЗАБРАВЯЙКИ, ЧЕ ЕДНА НАЦИЯ, БИ МОГЛА ДА БЪДЕ НАБЪРЗО ЗАТРИТА ПОЛИТИЧЕСКИ. (ЮГОСЛАВИЯ!?!) НО ГЕНЕТИЧНО - ПОНЕ ЗА СЕГА - ТОВА ВСЕ ОЩЕ Е ТРУДНО ПОСТИЖИМО. МАКАР ПОСИПВАНЕТО С НЕИЗВЕСТНИ ВЕЩЕСТВА, ДА ВЪРВИ НА АЧИК, ДОКАТО ЧИПИРАНЕТО НА ЕДВА ПРЪКНАЛИ МЛАДЕНЦИ ОСТАВА ЛЕСНО ДОСТИЖИМА ЕВРОПЕИДНА ДИРЕКТИВА. ПОНЕ ТАКА ТВЪРДЯТ ДОКУМЕНТИТЕ. НА ОНАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ, НАРИЧАНА ООН. КОЯТО ПЕТДЕСЕТ ГОДИНИ КЛЕЙТОНОВСКИ ТЪРПЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДИКТАТ НАД БАЛКАНИТЕ. ЧЕ ДАНО - САМ СИ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ИКОНОМИЧЕСКИ ФАШИЗЪМ. КОЙТО НАЙ-ПОДИГРАВАТЕЛНО, И С БЪРЗИНАТА НА ОХЛЮВА НА СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ, ДА НИ ВРЪЧИ - ЗА ИМОТИТЕ НА НАШИТЕ БАЩИ - НАЙ-ЖАЛКИ СТОТИНКИ. 
ТА НЕ ЖИВЕЕМ ЛИ ПОНАСТОЯЩЕМ В ЕДНА АБСОЛЮТНО НЕХИГИЕНИЧНА КОЧИНА, ОМАЙВАНИ ЧРЕЗ КАКВИ ЛИ НЕ МЕЖДУНАРОДНИ ДОКУМЕНТИ!?! СВОЕВРЕМЕННО РАТИФИЦИРАНИ ОЩЕ ПО ВРЕМЕ НА "КОМУНИСТИЧЕСКОТО" ПРАВИТЕЛСТВО НА ТОДОРА ЖИВКОВА!?! ТА НЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ЛИ ДА ДИШАМЕ МРЪСНИЯТ ВЪЗДУХ НА РЪЖДИВОСКАПАНАТА ДЕВНЕНСКА ДОЛИНА НА СМЪРТАТА. В ОЧАКВАНЕ - РЕШИ ЛИ СЕ ТОВА - ОКОНЧАТЕЛНО ВАРНА-ГРАД ДА БЪДЕ ИЗТРОВЕН? ТА НЕ ПИЕМ ЛИ ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗАМЪРСЕНАТА С НЕФТОПРОДУКТИ, НЕГОДНИ СЕЛСКОСТОПАНСКИ ПРЕПАРАТИ И ТРУПНА ФАУНА ВОДА НА ЯЗОВИР ЦОНЕВО? КАКВО ЛИ БИ БИЛО - НАТРЕСАТ ЛИ НИ ШИСТОВ ГАЗОДОБИВ В УГОДА НА СЕЛСКИТЕ ПИШМАН-КМЕТОВЕ!?! КОЕТО НЯМА КАК ДА НЕ СТАНЕ. ТА НЕ СА ЛИ НА ПОДИГРАВКА ПЕНСИОНЕРИТЕ - НА КОИТО УЧТИВО ИМ СЕ СОЧИ ЗЕЛЕНА УЛИЦА КЪМ ГРОБИЩАТА - ЧРЕЗ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МИЗЕРНИ ПЕНСИИ И СОЦИАЛНИ УСЛУГИ? ТА НЕ СА ЛИ ПОД УЗАКОНЕНА ПОДИГРАВКА МЛАДИТЕ, НА КОИТО ИМ СЕ ПЛАЩА ОТ ДЪЖД НА ВЯТЪР!?! ПРЕВЪРНАТИ В ПЕРМАНЕНТНИ БЕЗРАБОТНИ? КАКВИ СА ТЕЗИ УНИЗИТЕЛНИ ТРУДОВИ ДОГОВОРИ ПО ЧЛЕН 70, АЛ. 2, "В ИНТЕРЕС НА РАБОТОДАТЕЛЯ?" ИНТЕРЕСИТЕ В ОБЩЕСТВЕНОТО ПРОСТРАНСТВО - ЕДНОСТРАННИ ЛИ СА!?! ИЛИ РАВНОПОСТАВЕНОСТТА Е НАЙ-ВЕЧЕ В ИНТЕРЕС НА ОЛИГАРХА!?! КАК ТАКА ПОЧТИ СЪВЪРШЕНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО ОТ ЦАРСКО, И ДОРИ - ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ВРЕМЕ, БИВА БЕЗПРЕСТАННО ПОДМЕНЯНО ЧРЕЗ АДАПТИРАНЕ КЪМ БЕЗКРАЙНИ ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ!?! ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И СИСТЕМА, СЗАРАБОТВАЩИ ЕДИНСТВЕНО ПО НАЕЖДАНЕ ОТГОРЕ? ТА ВЪРНАТИ ЛИ СА ОКОНЧАТЕЛНО РЕСТИТУЦИОННИТЕ ИМОТИ НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ - ОСВЕН НА БИВШЕТО МИЛО ЛИ МИЛО ЦАРЧЕ? КАТО КАК БИВАТ ПОТУЛВАНИ САБОТАЖНИ ДЕЙСТВИЯ ПОД ПРОЗОРЦИ НА НЕВИННИ!?! ЗАЩО ДЕЛАТА НА ПОГУБЕНИ ОТ ДРОГИРАНИ ШОФЬОРИ СТАРИЦИ БИВАТ ПРЕКРАТЯВАНИ? С КАКВО ПОМАГА ТОВА НА ЕКВИЛИБРИУМА В ПРАВОРАЗДАВАНЕТО? ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ВНОСА НА ЗАРАЗЕНИ И ОТРОВЕНИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ, ЧЕ ВЕЧЕ ЗАЛОВИХА "ЕДНА ПРАТКА". ЗА КОЯТО ТАКА И НЕ СЕ УСТАНОВИ - ДОКОЛКО Е УНИЩОЖЕНА - ДОКОЛКО Е ИЗКОНСУМИРАНА ОТ НАРОДО. КАК СТАВА ТАКА, ЧЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПОСТАВЕНОТО ГРЕХОПАДЕНИЕ НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ - ТРАНСФЕРЪТ НА ДРОГА И БЕЛИ РОБИНИ - ПОВОД И ПРИЧИНА ЗА Т.Н. "ОСВОБОДИТЕЛНА ВОЙНА" ОТНОВО Е НА ДНЕВЕН РЕД? ЗА ВСИЧКО ТОВА, НО И ЗА МНОГО ДРУГО, СЪВРЕМЕННИТЕ НАШИ УПРАВНИЦИ СЛЕДВА ДА ОТГОВАРЯТ И - ЩЕ ОТГОВАРЯТ. НЕ ПРЕД НАС - ТЕХНИТЕ БЕДСТВАЩИ БАЩИ И МАЙКИ - ЗАБРАДЕНИ В ДРЕХИ ВТОРА УПОТРЕБА; КОЕТО И ПРИ ВЪЛКО ЧЕРВЕНКОВ ГО Е НЯМАЛО; А ПРЕД СЪВЕСТТА НА СТЪПИСАНАТА ОТ ПСЕВДО ПОЛИТИЧЕСКИ ПЕРМУТАЦИИ НЕСРАВНИМА БЪЛГАРСКА НАЦИЯ. НАРИЧАНА - У НАС И ЗАД ГРАНИЦА  - ДЯКОН ВАСИЛИЙ ЛЕВСКИЙ.End- 21.02.2014 (c) 2000 - Bogomil Kosstoff AVRAMOV ROUSSEFF-HEMY (c) 2000 - Bogomil Kosstoff AVRAMOV ROUSSEFF-HEMY
  
G                       21.02.2014 

Няма коментари:

Публикуване на коментар