петък, 19 септември 2014 г.

ЗА ЛЕВСКИЯ - ОТНОВО

19.02.2013 19:57 - THE IMMORTAL BULGARIAN REVOLUTIONARY HEAD VASSIL LEVSKY - 1837-1873-2013, includings, Hemy VARNALIS
автор: godlieb категория: Лайфстайл   
прочетен: 487 коментари: 0 гласове: 
0

последна промяна: 09.04.2013 19:00

RED STAR-77
REMIND
(c) 2000-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY

ТЕЗИ ДНИ СТАНА ЯСНО, КАКВО, ЧЕ НЯКАКВО ПОПЧЕ КОЕТО ДОРИ НЕ Е КЮРЕ, СИ Е ПОЗВОЛИЛО ДА НАПИШЕ КНИГА. СРЕЩУ ИКОНАТА НА СЪВРЕМЕННАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНОСТ - ДЯКОНА ВАСИЛИЯ ЛЕВСКИЯ. БОГ ДА ПРОСТИ. КАК СЕ ВИДИ, ПОПЧЕТО СИ Е ПОЗВОЛИЛО ДА РАЗОБЛИЧИ ЕДИНСТВЕНИЯТ НАШ БЪДЕЩ ПОЛИТИЧЕСКИ СВЕТЕЦ. НЕ БИЛ ДОСТОЕН ДЯКОНА НИ ЛЕВСКИЯ, ЗА КАНОНИЗИРАНЕ В СВЕТИЯ!?! ПО-МАЛКО ИЛИ ПОВЕЧЕ ЛАИЦИЗЪМ - КАКВО ЗНАЧЕНИЕ.

В ОПАЗЕНИЯТ, ПОРАДИ НАЛИЧИЕ НА МОДЕРНА ЗА ВРЕМЕТО СИ ТУРСКА АДМИНИСТРАЦИЯ, ЛИЧЕН БЕЛЕЖНИК НА РЕВОЛЮЦИОНЕРА, НА МЕСТА СЕ СРЕЩА ЕДНА ДОСТА СТРАННА ДУМА: "СИНГЕР". РАЗЧЕТЕНА ОТ ДОБРОСЪВЕСТНИ РЕДАКТОР-ТЪЛКУВАТЕЛИ, ТЯ Е ПРЕВЪРНАТА В "СЮНГЕР". САМО ЧЕ, РАБОТАТА МАЙ Е ДРУГА. НАЙ-ДОБРИЯТ РЕВОЛВЕР ПО ОНОВА ВРЕМЕ, Е БИЛ ИМЕННО МАРКА "СИНГЕР", АМЕРИКАНСКО ПРОИЗВОДСТВО. АМЕРИКАНСКИ СА И ЧАСТ ОТ ПУШКИТЕ, И БАЙОНЕТИТЕ НА ВЪОРЪЖЕНИЕ В ИМПЕРСКАТА РУСКА ВОЙСКА . КУПЕНИ НА ЕВТИНИЯ ПОДИР ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В АМЕРИКА, ДОВЕЛА ДО НАСТОЯЩИТЕ САЩ. ТОВА ДАВА ПРАВО ДА СИ МИСЛИМ, ЗА НАЛИЧИЕ НА БЕЗБРОЙ НЕДОИЗЯСНЕНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА, ОКОЛО ПРЕДАТЕЛСТВОТО И ЗАЛАВЯНЕТО НА ДЯКОНА ЛЕВСКИЯ. ЗА ДА ГАДАЕМ БРОЯТ НА ШПИОНИТЕ А-ЛА-ИНТЕРПОЛ, ПУСНАТИ ПО НЕГОВИТЕ ДИРИ. С НЕГОВА АКТУАЛНА ДАГЕРОТИПИЯ В РЪЦЕ.

ЕДИНСТВЕН ИСТИНСКИ АПОСТОЛ НА БЪЛГАРИЯ, ПОДИР СВЕТИ ИВАН РИЛСКИЙ И ПРЕДИ ДРУГАРЯТ НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ. ЧИСТА ДУША С ОКЪРВАВЕНИ РЪЦЕ В ИМЕТО НА НАРОД, ПРЕДПОЧЕЛ ОВРЕМЕ ДА СИ ГО ЕКЗЕКУТИРА. ЧЕ ИЙХАЛЕТО ДА СИ КЮТА. НА ТЕФЕРИЧ - В РАХАТЛЪК. И НАИСТИНА. ДОСТА ПО-РАНО ПРЕДИ ОКОНЧАТЕЛНО ПОМАХВАНЕ С КЪРМЪЗЪ ПИЩИМАЛ ОТ ИСТАНБУЛ, ТОВА СЕ СЛУЧВА. ТОВА НИ НАВЕЖДА НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЪЖНА МИСЪЛ. ЧЕ ВИНАГИ, ВИНАГИ, ВИНАГИ, ЩОМ ЗАМИРИШЕ НА ПРЕДСТОЯЩА ДОСТОЙНА НАЦИОНАЛНА СВОБОДА, ЗАПОЧВА ДА ВОНИ НА БЕЗОБРАЗЕН БАЛКАНДЖИ-ЧОРБАДЖИЛЪК. СПЕЦИФИЧНО ПОДДЪРЖАН ЧРЕЗ ПЕТСТОТИНГОДИШНО РОБСТВО. ЗАЧЕНАТ ДАЛЕЧ ПРЕДИ ТОВА. В ИМЕТО НА ЛИЧНИЯТ ПРИМИТИВИСТИЧЕН ИНТЕРЕСЧИЛЪК. ДА НЕ СИ ПРЕДСТАВЯМЕ ЛИ, ВО ИСТИНА, ЩО Е БИЛО НЕПОСРЕДСТВЕНО ПОДИР ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНАЯ? ПОБИВАТ НИ СЪВСЕМ ГНУСЛИВИ ТРЪПКИ. БИЛО Е РАЗЮЗДАН И БЛУДСТВЕН ПОСТ-ЧОРБАДЖИЛЪК. ПРЕБЪДНАЛ ДО НАШИ ДНИ. ЧРЕЗ СМЪРТТА НА ДОСТОЙНИТЕ СИНОВЕ НА ТАЗИ ВЕЧНО УГНЕТЕНА БАЛКАНСКА СТРАНА.

КОНЦЕНТРИРАН ПОНАСТОЯЩЕМ, В ПРЕКАЛЕНО МНОГОМЕСТЕН ПАРЛАМЕНТ. ГОТОВ ДА СТАНЕ ЗА СВЕТОВЕН СМЯХ. БЕЗ ДА СЯ УСЯТИ. КОЙТО ВСЕ ПО-РЯДКО СИ СЕ СЕЩА ДА СЕ ИМЕНУВА "НАРОДНО СЪБРАНИЕ". ЩОТО, С НАРОДО СИ ДЪРЖИ ВРЪЗКА ЕДИНСТВЕНО, ПО ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ. ПРИ ТОВА, НЕ ТАКА ЧЕСТО. ПАРЛАМЕНТ, КОЙТО ОЩЕ ПО-РЯДКО СИ СЕ СЕЩА ЗА ЗАЩИТИМИТЕ ДАДЕНОСТИ НА НАЦИЯТА. ЧЕ - ВМЕСТО ДА ВИЛНЕЕ НАД ТАЗИ НАЦИЯ - ДА СИ Я СЕЙФА. ПОНЕ ОТ ВРЕМЕ-НАВРЕМЕ. АМАЛГАМИРАТ ЛИ НИ ПО ЕВРОПА, ДРАГИ МИНАЛИ, НАСТОЯЩИ И БЪДЕЩИ ДЕПУТАТИ, КОЙ ЩЕ ДА ВИ ИЗБЕРЕ ОТНОВО И ОТНОВО!?! НА ЕКСПЕРТНО РАВНИЩЕ, ДОРОГИЕ ДРУЗЬЯ, СТЕ АБСОЛЮТНО ДОКАЗУЕМА НУЛА. НАСТОЯЩИТЕ СМУТОВЕ ВИ ГО НАПОМНЯТ. НЕ ЗНАЯ ДОКОЛКО СТЕ СЕ УСЕТИЛИ, НО ГЛОБАЛНОТО ЗАТРИВАНЕ НА ДЪРЖАВИ ВЪРВИ ПОВЕЧЕ ГЕНЕТИЧЕСКИ, ОТКОЛКОТО ПОЛИТИЧЕСКИ. ЩОТО, ВСЯКАКВИТЕ УЙДУРДИСАНИ ПОЛИТИКИ; КОИТО НЕ СА НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ВРЕМЕННО ГЪВКАВО РЕШЕНИЕ НА МАС-ЖИТЕЙСКИ ПРОБЛЕМИ; В КРАЯТ НА КРАИЩАТА МИРЯСВАТ. СТАНЕ ЛИ ДУМА ЗА ХЛЕБ НАШ НАСЪЩНИЙ. ПРИ ТОВА, ЗА СЕГА, ПОВЕЧЕ ПОД НАДЗОРА НА ЕВРОПА. В БЪДЕЩЕ, НАЙ-ВЕЧЕ НА НЯКАКВО ПОДОБИЕ НА АПАРАТА НА ООН. ТРАНСНАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКО-МЕНЕЖЕРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ, НАТЪПКАНА ДО КОЗИРКИТЕ С НАСТОЯЩИ КИБЕР-РОБОВЛАДЕЛЦИ. ИЗТЪРПЯЛА ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИН ВЕК БАЛАНСИРАН КОМУНИСТИЧЕСКИ ДИКТАТ НАД ПОЛОВИН ЕВРОПА. ТЪРПЕЛИВО ИЗЧАКАЛА САМ ДА РУХНЕ, ДОКАТО ГО ПОДКОПАВА ГЛОБАЛИСТИЧЕСКИ. ЗА ДА ГО ОБЯЗДИ ОКОНЧАТЕЛНО. КОНВЕРТИРАЛА ГО В ПЪРВА ПРОБА ИКОНОМИЧЕСКИ ФАШИЗЪМ. НЕПРЕСТАВАЩА ДА ОМАЙВА НАРОДИТЕ, ПОСРЕДСТВОМ КУПИЩА МЕЖДУНАРОДНИ ДОКУМЕНТИ. ПОНАСТОЯЩЕМ БЪЛВАНИ, И ОТ АГЕНЦИИТЕ НА ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА.

ТА, НЕ ОБИТАВАМЕ ЛИ ПОНАСТОЯЩЕМ, ЕДНА ЗЛЕ ПРОВЕТРЕНА ВСЕНАЦИОНАЛНАЯ КОЧИНА?

ТА, НЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ЛИ ДА ДИШАМЕ, ЗАМЪРСЕНИЯТ ВЪЗДУХ ОТ ИЗГОРЕЛИТЕ ГАЗОВЕ НА ГРОХНАЛИТЕ КОЛИ НА ЕВРОПА И СВЕТА?

ТА, НЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ЛИ ДА ПИЕМ, ЗАМЪРСЕНА ПИТЕЙНА ВОДА ИЗВЪН ВСЯКАКВИ НОРМАТИВИ ЗА ПОНОСИМОСТ, БЕЗ ДА ПРЕСТАНЕМ ДА ДРЪНКАМЕ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ЕКОЛОГИЯ?

ТА, НЕ СА ЛИ ЗА ПОДИГРАВКА, НА ЧУЖДЕНЦИ, МАЛЦИНСТВА И ПЪРВОЛАЦИ НАШИТЕ ПОЧТИ ПЕНСИОНИРАНИ ПОЧТЕНИ СТАРИЦИ И СТАРЦИ?

ТА, НЕ СА ЛИ ЗА ПОДИГРАВКА МЛАДИТЕ, ГДЕ ВИДЯТ НАДНИК ОТ ДЪЖД НА ВЯТЪР.

ТА, НЕ Е ЛИ ЗА МЕЗЕ ЦЯЛ ЕДИН НАРОД, ВПРЕГНАТ ДА ИЗПЛАЩА ЧАСТНИ КАПИТАЛОВЛОЖЕНИЯ ЗА "ЗЕЛЕНА" ЕНЕРГИЯ, КОЯТО В КРАЯТ НА КРАИЩАТА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ДОКАЗАНО КЪРВАВА?

КАК ТАКА, НИКОЙ НЕ ПОПРЕГЛЕДА ЕДВА ЛИ НЕ СЪВЪРШЕННОТО КОНСТИТУЦИОННО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО ОТ ГОДИНИТЕ НА ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ?

КАК ТАКА, ИЗВЕДНЪЖ БЕ ЗАХЛЮПЕНО ПОД КАЛПАК ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВИВИДНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО НА ЕПОХАТА "ЖИВКОВ"!?!

ВЪРНАТИ ЛИ СА ОКОНЧАТЕЛНО ПРЕЦИЗНО, НЕЗАКОННО ЕКСПРОПРИИРАНИТЕ ИМОТИ НА НЯКОГАШНИТЕ ДРЕБНИ СОБСТВЕНИЦИ НА ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ, ПРИБЪРЗАНО ОБЯВЕНИ ЗА „КАПИТАЛИСТИ“?

ЗАЩО ТОВА Е СТОРЕНО ЕДИНСТВЕНО, ЗА ШЕПА БИВШИ КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАРИ?

КАК ТАКА, ДЕЛА НА ПОГУБЕНИ ОТ БЕЗСЪВЕСТНИ ВОДАЧИ НА МПС, МЛАДИ И СТАРИ, ПО ПЪТИЩАТА НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ БИВАТ НА ДВЕ - НА ТРИ ПРЕТУПВАНИ, ЧЕ УНИЩОЖИТЕЛЯТ ДАНО НЕ БЪДЕ ОЩЕТЕН!?!

КОЕ ДАВА ПРАВО, ДА БЪДАТ ПРЕДЛАГАНИ НА ПАЗАРА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НИСКОКАЧЕСТВЕНИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ, НАРАВНО С ВМИРИСАНИТЕ НА КРЕМАТОРИУМ ВТОРА РЪКА ДРЕХИ!?!

КАК СЕ СЛУЧИ ТАКА, ЧЕ ОБЩОЕВРОПЕЙСКИЯТ ПРОБЛЕМ ОТ СРЕДАТА НА ДЕВЕТНАДЕСЕТИ ВЕК, ПОВОД ЗА ОТВАРЯНЕ НА ОСВОБОДИТЕЛНАТА НИ ВОЙНА; ТЪРГОВИЯТА С ДРОГА И БЕЛИ РОБИНИ; СЕ ПРЕВЪРНА В ЕДИНСТВЕНА ИНТЕНЗИВНО РАЗВИВАЩА СЕ НАЦИОНАЛНА ИНДУСТРИЯ!?!

ЗА ВСИЧКО ТОВА, А БЕЗСПОРНО И ЗА МНОГО ДРУГО, НАСТОЯЩИТЕ НАШИ ПАРЛАМЕНТАРИСТИ СЛЕДВА ДА ОТГОВАРЯТ. ДОЙДЕ ЛИ МУ ВРЕМЕТО. НЕ ПРЕД НАШЕГО БЕЗПОМОЩНОГО БРАТА. НО, ПРЕД БЪДЕЩАТА СЪВЕСТ НА БЪДЕЩАТА КОМПАКТНА НАЦИЯ, НАРИЧАНА ДРЕВНОБЪЛГАРСКИ НАРОД.

ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ПИСАНИЯТА, НА ПРОПИСАЛОТО ПОПЧЕ, ТО ДУМИТЕ СА БЕДНИ, ЗА ДА БЪДЕ КАЗАНО НЕОБХОДИМОТО. ЩОТО, СТАВА ДУМА ЗА ПАРЦИАЛНА ДУХОВНА СЪВЕСТ. ЧИЯТО ВМИРИСАНА КАЙМА, ПОНЯКОГА СИ ПОЗВОЛЯВА, ДА СЕ ГЪРЧИ ИМЕННО ТАМ - ПОД ОБРАЗА НА ИИСУСА ХРИСТА.
The End-03.04.2000-03.04.2013.

Няма коментари:

Публикуване на коментар