неделя, 21 септември 2014 г.

ДИМО МИЛАНОВ

09.11.2012 13:26 - GALLERY VELTCHEV NEWS - "THE SHELL OF THE LIFE" - DIMO MILANOV'S XIIITH LITHOGRAPHIES, by Uncle Hemy VARNALIS
автор: godlieb категория: Други   
прочетен: 6156 коментари: 0 гласове: 
1

последна промяна: 13.11.2012 22:35
 
  
 © 2012-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY
ДИМО МИЛАНОВ – АПЛОДИСМЕНТИ

ЗА ДИМО МИЛАНОВ
 И НЕГОВИТЕ ПИКТОРИАЛНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ ВАРНЕНСКАТА ПУБЛИКА НАЗНАЙВА ПРЕКАЛЕНО МАЛКО. А МНОЗИНА – ОСОБЕНО МЕДИИТЕ! - ЕДВА ЛИ ПОДОЗИРАТ. ЗА ЩО ИМЕННО ИДЕ РЕЧ. ВАРНЕНСКИТЕ МЕДИИ, НЕДОРОЕНИ НАЦИОНАЛНО, ИЗБЯГВАТ ДА ПОПОВДИГНАТ ЕДНО ДОСТА СПЛАСТЕНОЕ СОЦИАЛНО ЧЕРДЖЕ. НА ХАЛ, НА ЖИВОТ И ИЩАХ ЗА ТВОРЧЕСТВО. НА ВАРНЕНСКИТЕ ХОРА НА ЧЕТКА, НА ПЕРО И НА ДЛЕТО. УВЕРЯВАТ НИ, ЧЕ ПОДОБНО ИГНОРИРАНЕ НА ВАРНЕНСКИТЕ ТВОРЦИ ОТДАВНА Е ОТМИНАЛО. ВЪЗМОЖНО - БОЖЕ МОЙ. НО, ПЛАХИТЕ МЕДИЙНИ ЗАЕКВАНИЯ ДА ОСВЕТЛЯТ; ЩРАКАЙКИ СЪС ЗАПАЛКА БЕЗ КАМЪЧЕ; ДУХОВНИЯТ ЖИВОТ НА ВАРНЕНЦИ Е ДОТОЛКОВА ЕЛЕМЕНТАРИЗИРАН, ЧЕ ДОРИ НЕ НАПОМНЯ ЧАЛГА. ЩОТО Е ВРЪЗКАРСКИ ПОВЕРЕН ДА БЪДЕ ОТРАЗЯВАН ОТ ЛИЧНОСТИ, ПРИЕМАЩИ НА АБА ВСЕКИ ПРИНТИРАН ОТПЕЧАТЪК ЗА ПЪРВА КЛАСА ИЗКУСТВО. ОТРАЗЯВАЙКИ - ОТ ДЪЖД НА ВЯТЪР; ВЪЗМОЖНО СЪВСЕМ ВКРАТЦЕ; НАЛИЧИЕТО НА ОРИГИНАЛНИ ВАРНЕНСКИ ТВОРЦИ. ВСЕ ЕДНО - НИКАКВИ НИ НЯМА. 
КЪДЕТО И ДА БРЪКНЕШ В КУЛТУРАЛНОТО ПРОСТРАНСТВО НА СЪВРЕМЕННА ЕВРОПА – ОТ АНТИЧНОСТ ТА ДО НАШИ ДНИ! - КИПИ КОРЕН БЪЛГАРСКИ. И МЕЖДУ ТЯХ, НА ЕДНО НЕДОСТИЖИМО ЕСТЕТИЧЕСКОЕ РАВНИЩЕ, ДИМО МИЛАНОВ. С ТРИНАДЕСЕТ НОВОРОМАНТИЧЕСКИ ЛИТОГРАФИИ, ГОТОВИ ДА ЛИТНАТ ПО СВЕТА. ПРИ ТОВА, НА ЦЕНИ НЕПРЕТЕНЦИОЗНИ. О, КОГИШНАШ'ТЕ ВАРНЕНСКИ НОТАБИЛИ ЩЕ ПОРАЗВЪРЖАТ КЕСИЯ!?! СТРУВА МИ СЕ НИКОГИШ. ГЛОБАЛНАТА КРИЗА ЗА СЕГА! -НАВЯРНО ГИ ЩАДИ. ДОКАТО НАПИРАЩИЯ СВЕТОВНИЯТ РЕД Е ГОТОВ, ДА ГИ ИЗГЪЛТА НА СОЛУК. ТВОРЦИТЕ!?! О, САМО ТЕ ЩЕ ОЦЕЛЕЯТ. КРЕТАЙКИ НА КОРИЦА ХЛЯБ, НО БОГАТИ НА ИДЕИ. БРЕЙ! НЕ СЕ ВИДЯ – НИ ЕДИН СТРАСТЕН КОЛЕКЦИОНЕР. НЕ СЕ УСЕТИ – НИ ЕДИН АРТИСТИЧЕН ДИРЕКТОР. НЕ СЕ СРЕЩНА – НИ ЕДИН ЧАСТЕН ТЪРГОВСКИ АГЕНТ, (ОСВЕН "ДАРЗАЛАС"!), КОЙТО ДА СЕ ПОСВЕТИ НА ВСИ НАМ. ЧЕ ДА ПРОКОПСА ЗАЕДНО С НАС. А, БЕЗ ПОДОБЕН АПАРАТУС АРТИСТИК ВИВЕНДИ - „ВАРНА-КУЛТУРНА СТОЛИЦА НА ЕВРОПА-2019.!“ - НА НАНАЙ!
ДИМО МИЛАНОВ Е ТВОРЕЦ НЕМНОГОСЛОВЕН. ВИБРИРАЙКИ СВОИ СИ МЕЛОДИИ ОКОЛО СЪРЦЕВИНА НА МИДА; ОТ ТАМ Е ТРЪГНАЛА ИСТОРИЯТА НА СЪВРЕМЕННИЯ СВЯТ; ТОЙ УСПЯВА МОЖЕБИ ПРЕКАЛЕНО ПЕСТЕЛИВО ДА НАПОМНИ, ОКОЛО КАКВО ПРОДЪЛЖАВА ДА СИ СЕ ВЪРТИ СВЕТА. ИГНОРИРАЛ ЖИТЕЙСКОТО. ЗАПЪТИЛ СЕ ПРЕЗ ВРЕМЕТО НА ВРЕМЕНАТА, ПОНЕСЪЛ ТОРБА ЖИВОПИСНИ ПРИКАЗНИ ИНВЕНЦИИ, ЗА КОИТО СЕ ЧУДИ КОМУ ДА ДОВЕРИ. ДОКАЗВАЙКИ – АМА КОЙ ДА ЧУЕ! - КАК ВАРНА Е БЕЗДЪННА НА СЪВРЕМЕННИ КРЕАЦИИ. КАК ВАРНА Е БОГАТА. БОГАТА НА БЕЗБРОЙ;СКРОМНИ ЛИ СКРОМНИ ТРУЖЕНИЦИ НА ЧЕТКА, НА ПЕРО, И НА ДЛЕТО. ЗА КОИТО – НА ПРАКТИКА! - БЕЗХАБЕРНО ПОДРИПВАЩАТА В ПОСОКА „ВАРНА-КУЛТУРНА СТОЛИЦА НА ЕВРОПА-2019.!“, ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ; ЕЖЕДНЕВНО ЗАГЪРБВАЩА АРТИСТИЧЕСКИТЕ ЧАЯНИЯ НА ХАРАКТЕРНИ ВАРНЕНСКИ ТВОРЦИ, ОЧАКВА ДА Й ПАДНЕ НЕЩО НАГОТОВО. КОГА  ОТ НЕБЕТО - КОГА ОТ ГОСТУВАЩ КМЕТ. (МОЖЕ ДА ПАДА - НА НАС ЛИ ЩЕ ДОВЕРЯТ!?!) АХ, КАК БИХ ИСКАЛ ДА ИМАМ ПРАВО ДА ПОДНАМИГВАМ НА УПРАВЛЯЮЩИТЕ ОТ НЯКОE СРЕДНА ВИСОТА ЗАММИНИСТЕРСКОЕ БЮРЦЕ С УДОБЕН  И ЗА ДРЯМКА ДИЗАЙНЕРСКИ СТОЛ ОТЗАД, И МАСИЧКА С УЗО И ГОРЕЩ КАФЕДАКИС НАОТПРЕД. БИХ НАМИГНАЛ НА ВАРНЕНСКИТЕ ТВОРЦИ – КАК ТРЕБЕ!

THE END / 10.11.2012.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар