неделя, 21 септември 2014 г.

НАЦИОНАЛИЗЪМ

26.10.2012 21:48 - NATIONALISM VERSUS GLOBALISM, by Hemy VARNALIS
автор: godlieb категория: Регионални   
прочетен: 564 коментари: 0 гласове:
1

последна промяна: 03.07.2013 23:14


OCEAN PRESS-VARNAPRESENTS

 


(c)2012-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMYAcademician IBLEA-1988, Italia
НАЦИОНАЛИЗЪМ ВЕРСУС ГЛОБАЛИЗЪМ
от
Богоил Костов АВРАМОВ РУСЕВ-ХЕМИПОД ВОЯТ НА ВСЕУНИЩОЖИТЕЛЕН СЪВРЕМЕНЕН ГЛОБАЛИЗЪМ; НАПЪВАЩ ДА НИ ВЗЕМЕ ПОСЛЕДЕН ЗАЛЪК ИЗ УСТА; РЯДКО СТАВА ДУМА ЗА ИСКОНЕН БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛИЗЪМ. ПРИТАЕН В СЪРЦАТА НА НАЦИЯ ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ХИЛЯДИ ГОДИНИ ЗЕМНО ВРЕМЕ НАРИЧАНА БЪЛГАРСКА. ТЪПКАНА-ПРЕТЪПКВАНА И ОТ ЗАВОЕВАТЕЛИ, И ОТ ОСВОБОДИТЕЛИ. КРЕЕЩА В СЪРЦАТА НА ПОКОЛЕНИЯ, НА КОИТО УЧИТЕЛИТЕ СА ПРОПУСНАЛИ ДА ДОВЕРЯТ – ЩО Е НАЦИЯ. НЕЩАТА ВЪРВЯТ ДОТОЛКОВА УПОРНО, ЧЕ ПОДИР ЕДНА-ДВЕ ГЕНЕРАЦИИ МОЖЕ И ДА СЕ СБЪДНЕ ЕДНА НЯКОГА ПРЕДУПРЕДИТЕЛНА ПРОГНОЗА. СВЕТЪТ ДА ПРОГОВОРИ ХЪШЛАШКИ АНГЛИЙСКИ, ВСРЕД БЕЗБРОЙ МОТОРИЗИРАНИ ВИГВАМИ НА ПРИНУДИТЕЛНО ОЦИГАНЕНО ЧЕЛОВЕЧЕСТВО. ИЗТРЪГВАНЕ НА КРЕАТИВНАТА РАБОТНА СИЛА ИЗ НЕЙНИ РОДНИ МЕСТА. РАЗБАЛТАВЯНЕТО Й ПО ЧЕТИРИТЕ ПОСОКИ НА СВЕТА. ЧЕ ДА БЪДЕ МЕНЕЖИРАНА ОТ „НЕЗАВИСИМИ“ ЕКСПЕРТИ. ДОКОЛКО ТОВА ОТЪРВА НА ЕДИН ХИЛЯДОЛЕТЕН НАРОД, ОЦЕЛЯЛ ПОМЕНУВАЙКИ ЕДИНСТВЕНО СВЕТЦИ – ПОЧТИ НИКОГА ЦАРЕ, НЕ Е ЯСНО. НО ПОВИКЪТ, ЗА ВРЕМЕННА ЕВАКУАЦИЯ НА НАЦИЯТА ПО ЕВРОПА Е ИМЕННО ТОВА. ГЛОБАЛИЗМЪТ Е ЗАПРЕТНАЛ РЪКАВИ. ДА ВИДИ ОКОНЧАТЕЛНА СМЕТКА НА СВЕТА. В ДУХОВНО, В КУЛТУРАЛНО, В МАТЕРИАЛНО, В РЕСУРСНО ОТНОШЕНИЕ. НАПРАЗНО ПРЕДПОЛАГАЙКИ, ЧЕ С БЪЛГАРИТЕ БИ БИЛО НАЙ-ЛЕСНОВАТО.

ЗАКОНОМЕРНА СЪПРОТИВА, НА ПОДОБНИ КРУШИТЕЛНИ ТЕНДЕНЦИИ ИЗЯВЯВА, ОСЪЗНАТИЯТ НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИ ИНСТИНКТ НА НАЦИИТЕ КЪМ САМОСЪХРАНЕНИЕ. ИМПЛАНТИРАН ГЕНЕТИЧНО ОТ ПРИРОДА И ИСТОРИЧЕСКИ ДАДЕНОСТИ. ГЪВКАВА НАРОДНОСТНА СЪПРОТИВА, БЛИКВАЩА ИЗНЕНАДВАЩО В ЗНАЧИТЕЛНО ПО-МЛАДИ ГЕНЕРАЦИИ. ДАДЕНОСТ, КАКВАТО НИКАКВИ ПОЛИТИКО-ИКОНОМИЧЕСКИ МАНЕВРИ НЕ БИХА МОГЛИ ДА НЕУТРАЛИЗИРАТ. ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ЖЕРТВИТЕ, ТАКИВА ВИНАГИ Е ИМАЛО И ЩЕ ИМА, А ТОВА ОЗНАЧАВА РАНОБУДНИЯТ ЦВЯТ НА НАЦИЯТА. ИСТОРИЯТА ВЪЗПОМЕНАВА БЕЗБРОЙ ИМЕНА, ПАДНАЛИ НА ПОЛЕСРАЖЕНИЕТО ЗА НАЦИОНАЛНИ ПРАВДИНИ. ОБЯВЯВАНИ ЗА ВСЯКАКВИ. ИНАКОМИСЛЯЩИ, ДИСИДЕНТИ, АНАРХО-КОМУНИСТИ, АНАРХИСТИ, ТЕРОРИСТИ, ЧАК СМАХНАТИ. ДЪЛБОКО ПОДОЗРЕВАЕМИ. ЛИШАВАНИ ОТ РАБОТА. УМЕЛО СЕГРЕГИРАНИ. ПОДЛАГАНИ НА ЕЖЕДНЕВЕН ФИЗИКАЛЕН И ПСИХИЧЕСКИ ТОРМОЗ. ЗАРАДИ ОРГАНИЧЕСКО ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ НА ГЛОБАЛИСТИЧЕСКАТА ХИМЕРА – ЩОТО! - НАЦИОНАЛНОТО ДА ОТПАДНЕ. ГЛОБАЛИЗМЪТ ВЕЧЕ ПОДУСПЯВА ДА ПРЕВЪРНЕ ВСЕ И ВСЯ, В ХАОТИЧЕСКА СВЕТОВНА КРЕМ-СУПА ОТ БЕЗРАБОТНИ. ПРЕДНАЗНАЧЕНА ДА ГАРАНТИРА ОЦЕЛЯВАНЕ НЕ НА НЯКАКВИ ПРЕЗРЯНИ ИНТЕЛЕКТУАЛИЗИРАНИ ПАРИИ, НО ЕДИНСТВЕНО НА СПЕКУЛАТИВНО-АРИСТОКРАТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА НА ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ НАЦИИ.


ПОВДИГНЕМ ЛИ МАЛКО-ОТМАЛКО СКЪСАНОТО ЧЕРДЖЕ НА МЕНТЕ ОДЕМОКРАТИЗИРАНА МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНАЯ, ЛЪСВАТ ИЗКОРЕНЕНИ ОТРАСЛОВИ ПРОИЗВОДСТВА, РУШНАТИ ЗАВОДИ, ИЗПОСЕЧЕНИ ВЕКОВНИ ДЪРВЕСА, УМИШЛЕНО ОПОЖАРЕНИ ЛЕСОВЕ, ОПОЗОРЕНИ ЦЪРКВИ, ЗАМЪРСЕНА ОКОЛНА СРЕДА, РАБОТЕЩИ А НЕПРЕЧИСТВАЩИ СТАНЦИИ, ЗАВИНАГИ ИЗОСТАВЕНИ СЕЛА И ГРАДОВЕ, РАЗГРАБЕНИ СТАРИНИ; ПРОДАДЕНИ ЗА ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ СКЪПОЦЕННИ СЪОРЪЖЕНИЯ - КЪРВАВАТА ПОТ НА ТОЗ' НАРОД; РАЗПРОДАЖБА НА БЕЗЦЕНИЦА НА ЧУЖДЕНЦИ ЗЕМЯТА НА НАШИТЕ ДЕДИ. КОМПЕТЕНТНАТА МЪКА ПО ВСИЧКО ТУЙ. ОПИТИТЕ ЗА ОПАЗВАНЕ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ОСТАТЪЦИТЕ ОТ ВЕЧНО ЛЪГАНАТА - А ВЕЧНО ЖИВА - БЪЛГАРСКА НАЦИЯ. ТОВА Е НАСТОЯЩЕТО И БЪДЕЩЕТО НА СЪВРЕМЕННИЯТ НАШЕНСКИ НАЦИОНАЛИЗЪМ. ДРУГ ВЪПРОС – ДОКОЛКО ТОЙ Е ОСЪЗНАТО ПОДКРЕПЯН.

THE END/26.10.2012-2145

Няма коментари:

Публикуване на коментар